Babagyúró-Mamagyúró

Gondoskodó szeretet!

HOGY ZAJLIK A BABAMASSZÁZS OKTATÁS?

2017. augusztus 16. 18:37 - Babagyúró

Először is, köszönöm, hogy érdeklődsz a BBMM babamasszázs tanfolyam iránt! Ez azt jelenti, hogy a legjobbat szeretnéd a gyermekednek. Szeretnél neki minőségi életet biztosítani, harmónikus kapcsolatot kialakítani vele és támogatni az egészséges testi és lelki fejlődését.

Alapvetően ha engem kérdezel, én kötelezővé tenném minden védőnőnek, hogy megtanulja a BBMM babamasszázst. Egyrészt azért, mert ezzel kiszűrhetőek és kezelhetőek az esetleges letapadások, támogatható vele a gyermek egészséges mozgásfejlődése, másodszor a hasfájás enyhítésére is tartogat néhány nagyszerű fogást, mellyel enyhíthetőek a pici kínlódásai (és nézzünk magunkba, egyúttal a mi kínlódásaink is :) ). Nos, mivel erre nincs lehetőség, ezért az anyukákon a sor, hogy megtanulják a masszázst és kisbabájuk számára csodás perceket szerezzenek. :)

gv-mothersday14.jpgKép: http://www.godvine.com

Mi kell a masszázs megtanulásához?

 1. Elsősorban TE és a szíved, mert másképp nem működik, csak ha szeretettel végzed. Ha nem érzel hozzá kedvet, inkább ne is kezdj bele. Akkor itt vagyok én és megyek. Szíves örömest! Nekem ez nem munka, hanem feltöltődés. :) Szóval részedről ennyi.
 2. Részemről szükség lesz egy, pontosabban kettő játékbabára (egy neked, egy nekem), amin elsajátítod, begyakorlod a fogásokat, mozgatásokat. 
 3. Ha Nálad vagyunk, akkor mindenképp kell egy kis hely a földön, mert ott végezzük a masszázst.
 4. Továbbá viszek Neked ajándékba egy jegyzetet, azonban ezt nem használjuk a tanulás során. Azért adom, hogy ha esetleg elbizonytalanodnál, vagy nem jutna eszedbe, hogy mi következik, akkor belekukkanthass a későbbiek folyamán. Persze van még benne sok más értékes információ is, amiket érdemes elolvasni, de alapvetően gyakorolunk végig.

gondoskodo_szeretet.png

Mennyi idő alatt tudod elsajátítani a masszázst?

A tanfolyam időtartama 3 alkalomból tevődik össze. Minden alkalom nagyjából 60 percet foglal magába. Az első két alkalommal játékbabákon gyakorolunk. Erre azért van szükség, mert az elején még nem vagy biztos magadban, egyelőre csak keresgéled a helyes technikát. A picik pedig lássuk be, nem a türelmükről híresek. :) A harmadik alkalommal már akár saját gyermekeden is végezheted a masszázst, vagy én is végezhetem rajta, hogy meglesd a helyes kivitelezést. ;)

_dsc7174.jpgkép: www.babagyuro.hu

Még csak pocakban a gyermeked? Semmi gond, így is megtanulhatod, sőt!

Ha várandós vagy esetleg még épp csak tervezitek a bébit, de eltökélted, hogy mindenképp szeretnéd gyermeked számára a BBMM babamasszást megtanulni, akkor engedd meg, hogy gratuláljak döntésedhez! Ugyanis ezt a babamasszázst bizony már a születés után rögtön el lehet kezdeni (egészséges újszülöttek esetén természetesen), mivel kizárólag jótékony hatásai vannak. Az újszülötteknek nagyon fontos az érintés. Eddig 0-24-ben össze voltatok kapcsolódva, gondold el, most meg "nem vagy ott mindig". Megszűntek az ismerős hangok (szívdobogásod, légzésed) és minden átalakult. Ezért az "új világban" nagyon fontos, hogy érezze gyermeked, hogy nincs egyedül. Ezt pedig az érintéseddel tudod vele éreztetni. Ha pedig már megérinted, akkor tedd úgy, hogy az a legjobb legyen neki minden szempontból. (Félreértés ne essék, a szülői simogatás önmagában is csodálatos, semmiképp sem akarom kisebbíteni ennek jelentőségét!)

Tehát ha van már gyermeked, ha nincs, akkor is játékbabákon sajátítjuk el a masszázst. Így senki sincs korlátozva, hogy mikor tanulja meg. :) Jó, nem?

_dsc6988.jpgKép: www.babagyuro.hu

Egyedül vagy csoportosan?

Lehetőséged van egyedül/férjeddel/pároddal is megtanulni a masszázst. Ilyenkor csak Rád/Rátok koncentrálok, nincs jelen más.

Ha jobban szeretsz társaságban tanulni és érdekel eseleg mások tapasztalata, vagy barátnőddel/ismerősöddel szívesebben jönnél, akkor úgy is lehet. Egy csoportban maximum 6 fő tanul együtt. 

További infók

Ha szeretnél többet megtudni a BBMM babamasszázsról, akkor olvasd el egy korábbi cikkemet. Ha esetleg érdekelne még több infó az oktatásal kapcsolatban, mert úgy érzed még kétségeid vannak, akkor olvasd el ezt. :) Továbbá, ha úgy gondolnád, hogy a Te gyermeked egészséges és nincs szüksége "ilyesmire", akkor kérlek, olvasd el ezt a tévhitet eloszlató fehívásomat.

Köszönöm, hogy időt szántál gyermeked egészségére és minőségi életnének megtermetésére! Masszázzsal. Szeretettel. 

Ha további kérdésed lenne, ne habozz felkeresni elérhetőségeim bármelyikén, melyeket itt alább találsz. ->>

->> Ha tetszett a cikk, oszd meg, nyomj egy like-ot, látogass meg a Babagyúró weboldalon valamint további hasznos tartalomért kövess Facebookon és Instagramon. ;)

->> Ha nem csak babás tartalmak érdekelnek, akkor látogass meg a Thai Masszázs Neked blogon és Facebook, valamint Instagram oldalamon is. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

HOVA TEGYEM A GYEREKET, HA NEM A KEZEMBEN VAN?

2017. július 27. 08:00 - Babagyúró

Lehet, hogy sokan úgy gondolják majd, hogy ez a téma (is) lerágott csont, de sajnos azt kell mondjam, hogy ez az állítás nem igaz. Természetes, hogy a legnagyobb kényelmet és biztonságot szeretnénk gyermekeinknek megadni, de ilyenkor felmerül a kérdés, hogy helyesen cselekszünk-e. 

"Hiszen úgy szereti, mert kacag és sikongat."

"Látszik, hogy tetszik neki."

"Olyan jól elvan benne akár fél órát is..."

...és ehhez hasonló mondatokba futhatunk bele nap mint nap. Persze, hogy anya akkor boldog, ha a picúr is az, de lássuk be, egy hatalmas parfétorta is boldogságot okozhat nekünk, mégsem valami egészséges a töménytelen cukortartalmával.

 femme-perplexe-153751194.jpgKép: https://magnetisme-et-bien-etre.com

Mibe/hova tehetem a babámat?

1. Bébikomp/holdkomp

Nem. És nem. Kizárt! Ja, és nem! Nagyon-nagyon rossz ötlet az alig fél éves babánkat egy ilyen ördögi gurulóba tenni, hiszen a kis gerincére és izmaira olyan terhek nehezednek, amikre még nincs felkészülve. Nem érett rá sem idegrendszerileg, sem fizikailag. Ezen túl pedig a mozgása sem fejlődik: nem fog kúszi, mászni, nem lesz elég erős a hátizma, a nyakizma és a mozgásfejlődésben lemaradhat. És még tudnék mit mondani, de a lényeg, hogy nem jó döntés. Szóval még egyszer nem.

btn2113001039_altpic_1.jpg

Kép: http://www.meggymagbabakelengye.hu

2. Pihiszék/pihenőszék

Alapvetően én ezt sem igazán pártolom. De ha már vesz valaki, akkor nagyon körültekintően tegye. Figyelembe kell venni a súly- és az életkorbeli szabályokat is. Az ellenérvem az, hogy lehet, hogy a szék nagyon kényelmes és jól elvan benne a gyerek (egy darabig), de folyamatosan csak a hátán fekszik. Nincs lehetősége mozogni, forgolódni. És pláne nincs hason. Márpedig minden mozgás onnan indul. Így hát ha mégis beszerz valaki egyet, ügyeljen rá, hogy túl sok időt ne töltsön benne a gyermek.

chipolino-relax-rezgo-zenelo-pihenoszek.jpg

Kép: http://4kezlab.hu

3. Hinta

A hintázás rendkívül jó hatással van az idegrendszerre. De itt sem mindegy, hogy milyet veszünk. Válasszunk az életkorának és fizikális adottságainak megfelelően. Tehát ha még nem tud ülni, de szeretnénk hintáztatni, akkor ne olyan hintát vegyünk, amiben csak ülni tud, mert azzal nagyon megterheljük a gerincét. Legyen olyan, amiben  feküdni is tud. Nagyon fogja szeretni. :)

1920w.jpg

Kép: http://adamohammock.com/

4. Ágy

Nos, amíg nagyon pici, rendben van. (1-2 hónap) De utána azért nem megfelelő, mert az ágy, akármilyen kemény matracon is alszunk, az bizony puha. Nem tudja a baba kitolni magát, mert besüpped. Nem tud forogni, mert visszahuppan és nem tudja magát ellökni az átforduláshoz. Legalábbis a kezdeteknél mindenképp így van, mert nem tudja begyakorolni a mogásmintát. Később, ha már rutinszerűen megy, akkor oké, hogy az ágyon van többször, de erre egészen 1 éves koráig, pontosabban amíg el nem indul figyelnünk kell. 

img_8244.jpgKép: http://asliceofmylifewales.com

5. Játszószőnyeg

A játszószőnyeg jó, ha a földön van és nem csúszkál. Illetve ha nem mindig van rajta a matatós-belógós rész és nem csak a hátán fekszik a bébi. A legjobbak talán azok, melyek nem csak szőnyegek, hanem találhatók rajta csörgő-zörgő-matatós dolgok, kiálló cimkék (ezért ne vágjunk le semmilyen cimkét, még ha mosási útmutató akkor se, mert az ér a legtöbbet! :D), amik később ösztönözhetik a kicsit a kúszás-mászás gyakorlására.

17126372_1410659818993316_4216108410795458560_n.jpgKép: http://www.imgrum.org

FONTOS!

- Minél többet tegyük a babát hasra. Főképp amikor ébren van, mert minden mozgás ebből a helyzetből fog kiindulni és így tudja erősíteni a nyaki ill. háti izmait. De akár aludni is. Ha aggódunk, akkor tegyünk alá légzésfigyelőt, ill. bébiőrt. Tudom, hogy ez elcsépeltnek tűnik, de igenis az egyik legfontosabb dolog, hogy sokat legyen hason az egészséges mozgásfejlődés elősegítése érdekében.

- Minél többet legyen a gyermek a földön. Nem az ágyon, nem pihiszékben, A FÖDÖN. Persze rakjunk alá egy plédet, vagy nagyon jó alternatíva a "szivacs/habszivacs puzzle játszószőnyeg", ami meleg is, színes is, kemény is és a mi terdünk is jobban bírja a kiképzést. :) Tévedés, hogy az asztalon a pihiszékben "többet lát a gyerek a világból". Éppen elég neki fokozatosan a kis játékait felismerni, a környezetét felmérni az ő szintjén. A kezünkből úgyis nézelődhet, de legyen egy megszokott kis helye, ahol az ő birodalma van és az ő képességeit fejlesztheti szabadon, "önállóan".

- A fokozatosság elve mindenben! Ha mégis alkalmaznánk pihiszéket, hintát vagy ágyra tennénk, figyeljünk arra, hogy ne hagyjuk sokáig egy helyben. Úgy értem, hogy a földön való lét a kiindulás és az a helyzet, amit természetesnek kell vennünk. Minden más ettől eltérés, melynek idejét szabályoznunk kell és fokozatosan növelhetjük a bennük/rajtuk eltöltött időt. Másfelől a lehető legbiztonságosabb is, mivel onnan biztos nem tud leesni. :)

1.jpgKép: https://www.shutterstock.com

És még egy gondolat erejéig ide tartozik a "nem szeret hason lenni" kérdés is...

Lehet, hogy nem szereti, de sajnos muszáj, az ő érdekében. És ha már így van, akkor próbáljuk neki megkönnyíteni.

Legfontosabb szabály: ne egyszerre akarjunk mindent!

Ne hagyjuk sírni, de ne is kapjuk fel az első türelmetlenkedésére. Kezdjük akár napi 3-4-5X1 perccel. Aztán növeljük az időtartamot minden nap egy kicsit. Ismételjük naponta többször, hogy szokja meg. Feküdjük elé és beszéljünk hozzá. Mutogassunk neki színes játékokat, mozgassuk előtte azokat jobbra-balra, hogy a kis fejecskéjével kövesse őket. Folyamatosan dicsérjük, hogy milyen ügyes. Érintsük meg, simogassuk, hogy érezze, hogy nincs egyedül. 

Ahogy sok esetben, itt is elmondható, hogy a legegyszerűbb dolgok a legnagyszerűbbek! Nincs szükség semmi divatos dologra, csak a puszta földre és gyermekünk iránti gondoskodó szeretetre. :)

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg, nyomj egy like-ot, látogass meg a Babagyúró weboldalon valamint további hasznos tartalomért kövess Facebookon és Instagramon. ;)

Ha nem csak babás tartalmak érdekelnek, akkor látogass meg a Thai Masszázs Neked blogon és Facebook, valamint Instagram oldalamon is. 

Szólj hozzá!

MIKOR VIGYEM A GYEREKET ORVOSHOZ? MEDDIG VÁRJAK?

2017. július 20. 11:27 - Babagyúró

Majd kinövi?

A hivatásom során sokszor találkozom tanácstalan anyukákkal. A sok információ, ami kering az interneten, a család és az ismerősök "jótanácsai" általában ezer félék és arra jók, hogy jól összezavarják őket. Különösen, ha esetleg első babájukkal vannak otthon és még tapasztalatlanok. Rengeteg jó és rossz infó kering a neten. Ezt kiszűrni nagyon nehéz, főleg, ha nincs meg a megfelelő tapasztalatunk. Sokszor mást mond a védőnő, meg az orvos is, most akkor mi legyen? (félreértés ne essék, nem kívánom magam föléjük helyezni, csak a megtapasztalt gyakorlat tényét fogalmaztam meg az előbb.) Na és persze még ott van az aggódó anyai szív, mely nyilvánvalóan a legjobbat akarja gyermekének.

3068240-poster-p-1-how-to-nail-the-most-annoying-interview-question-ever.jpg

Mit tegyünk?

(Néhány tipp a teljesség igénye nélkül)

Tudom, könnyű azt mondani, hogy ne aggódjuk magunkat halálra, de érdemes törekedni rá. ;)

1. Ha úgy érezzük, hogy valami nincs rendben, akkor inkább jelezzünk és jelentkezzünk be vizsgálatra a saját magunk megnyugtatása céljából is.

2. Fogadjuk el, hogy nem mindig az a jó, amit a gyermek magától csinál. Ez volt a régi mondás, hogy "amit magától csinál a gyerek, az biztos jó neki". Erre egy ellenpélda: van egy tündéri, mosolygós, 3 hónapos fiúcska. Anyukája kérdezte, hogy az normális-e, ha húzza fel magát ülésbe és hogy ezt mennyire hagyják? Mondtam, hogy normális persze, viszont semmiképp se ültessék!!! Ebben a korban még egyáltalán nem áll készen az ülésre a baba. A hátizmai, a nyakizmai, a gerince még nem elég erős ehhez, így kimondottan káros. 

3. Ha azt látjuk, hogy a gyermek nem egyformán használja a két oldalát, érdemes szakemberrel megnézetni. Ilyenkor ugyanis lehet bizonyos fokú letapadás, tehát mondjuk az egyik oldala feszesebb (vagy épp hipotón és nagyon laza). Ennek jelei lehetnek, hogy asszimetrikus a két oldal kéz és/vagy lábtartása. Pl. a bal oldalán hajlítottabbak a végtagok, mint a jobb oldalán. Ebben az esetben szükség lehet némi foglalokzásra, tornára. Én a masszázs mellett fejlesztő fogásokat is alkalmazok. De elvietjük gyógytornára is. (Direkt nem Dévény-módszert írtam, mert nem kissebbíteni kívánom az eredményeit, de nem gondolom, hogy mindenkinek hatásos és indokolt lenne. Vannak más egyéb gyogytornák, amik ugyanolyan hatékonyak, esetleg játékosabbak és az is elég lehet a babának.)

_dsc7193.jpg

4. Nézzük meg, hogy egyformán forgatja-e a fejét mindkét irányba. Ha nem, akkor ösztönözzük a kevésbé kedvelt oldal felé. Hogyan? Hallottam olyat, hogy azt javasolta a védőnő, hogy támasszák ki a gyereket, hogy ne tudjon a másik oldalra fordulni. Szerencsére létezik ennél humánusabb módszer is: tegyünk a nem kedvelt oldal felé játékokat, hangot adó tárgyakat, inkább arról az oldalról közelítsük meg, etessük, illetve úgy tartsuk a kezünkben is, hogy a nem preferált oldal felé kelljen néznie. Így szép lassan, minden nap egy kicsit javulni fog. És így nem lesz szükség a "kiékelésre" sem, ami lássuk be, jóindulattal 5 perc után úgyis mérgelődő sírásba fulladna.... (jogosan!)

5. Hasonlítsuk össze a combredőit. A babák lábtartása normáls esetben enyhén hajlított, kifli forma. A combjaikon a redők pedig szimmetrikusak. Ha úgy találjuk, hogy eltérés van, akkor érdemes szakemberhez fordulni, hogy az asszimmetria helyrejöjjön.

6. És a legfontosabb! Ne várjunk! Amint észleljük, hogy valami nem úgy működik, ahogy kellene, tegyünk ellene! Nincs értelme várni. A masszázs és/vagy torna mindenképp hasznos, hatásos a babának, azon túl szeretik is, ha anya és apa velük foglalkozik és együtt, egymásra figyelve töltik az időt. Ne törődjünk bele, hogy majd kinövi. Persze, lehet, de ha nem? Akkor a minél korábbi felismerés és tett a leghatékonyabb. Utána már sokkal nehezebb helyrehozni. 

most.jpg

Kérdezték tőlem a minap, hogy ha nem lenne kezelve a baba, akkor mi lenne? Attól még felnőne? Nos az az igazság, hogy a picik rendkívül találékonyak. Ha valami nem működik jó, akkor megtalálják a módját, hogy úgy is boldoguljanak. De ez nem igazán jó. Ha van rá lehetőségünk, hogy megelőzzük, vagy helyrehozzuk a kialakult problémát, akkor igenis kell érte tenni. Hiszen lehet pl. fél lábbal is mászni, de nem lesz olyan hatékony, nem lesz szabályos, nem egyformán erősödnek a hátizmai, ami akár tartásbeli problémákat is előidézhet, nem lesz meg a keresztezett mozgás, ami később a suliban okozhat tanulási nehézségeket. Nem feltétlenül, de benne van a pakliban. (persze ez több összetevős, nem feltétlen csak a mászás felel ezért, de közrejátszik a folyamatban)

Egy szó mint száz, a lényeg, hogy a legjobb megelőzni ezeket a dolgokat és már egészen kicsi korban elkezdeni a babák tornáztatását, masszírozását, mellyel a fent említettek megelőzhetőek. Továbbá ha már kialakult problémával nézünk szembe, akkor pedig minél hamarabb cselekedni, mert így lerövidülhet a gyógyulási idő és megakadályozhatjuk a súlyosabb következményeket.

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg, nyomj egy like-ot, látogass meg a Babagyúró weboldalon valamint további hasznos tartalomért kövess Facebookon és Instagramon. ;)

Ha nem csak babás tartalmak érdekelnek, akkor látogass meg a Thai Masszázs Neked blogon és Facebook, valamint Instagram oldalamon is. 

Forrás: http://napidoktor.hu, www.babagyuro.hu

Képek: https://www.fastcompany.com, http://kozepsuli.hu, www.babagyuro.hu

3 komment

MITŐL FÁJHAT A BABA HASA ÉS HOGYAN ORVOSOLHATJUK?

2017. július 03. 21:59 - Babagyúró

Az egyik, ha nem a leggyakoribb probléma újszülötteknél, csecsemőknél a hasfájás. A szívbemarkoló keserves sírás a kínzó görcsök miatt bizony nem csak a babát, de anyát is megviselni.

Jellegzetes tünete, amikor a kicsi periódikusan felhúzza, vagy behúzza a hasa alá a kis lábait, keservesen sír, pocakja felpuffad, esetleg elsápad, teste megfeszül. Olykor hátonfekvésben sír és homorít.

Fontos, hogy figyeljünk a gyermek élettani sajátosságaira: ilyen pici korban előfordulhat, hogy nincs elég gyomorsava a babának, ezért az emésztése már nem lesz teljesen jó. Fontos, hogy életkorának megfelelően tápláljuk, mert ellenkező esetben felborulhat a bélflórája és ez is okozhatja a görcsöket.

letoltes.jpg

A tápszeres táplálás esetén gyakran találkozunk hasfájós babákkal, de sajnos anyatejes babák közt sem ritkák a panaoszok. Ennek oka a gyomor fejletlenségében keresendő. A gyomorba vezető záróizom renyhe, míg a kimenő feszes. Ezért etetéskor (főleg ha nagyon habzsol a gyermek) könnyen megtelhet a baba gyomra levegővel, amely puffadást és feszes hasat eredményezhet.

Hogyan segíthetünk?

Első körben minden etetés után büfizessük meg a gyermeket. Adhatunk neki kimondottan emésztést segítő készítményeket is, illetve masszázzsal is segíthetünk a kellemetlen panaszok enyhítésében.

Speciális hasfájás elleni thai masszázsfogások

Napocska-Holdacska:

 1. Lépés: tegyük le a gyermeket magunk elé hátonfekvésbe.
 2. Lépés: képzeljünk a hasára egy órát.
 3. Lépés: bal kezünket helyezzük a pocakjára és az óra járásával MEGEGYEZLŐEG írjunk le köröket úgy, hogy nem emeljük fel a kezünket. (Napocska)
 4. Lépés: folytassuk a köröket és csatlakoztassuk be a folyamatba a jobb kezünket is, mellyel mindig csak egy fél kört fogunk leírni. Amikor a bal kezünk lefelé halad, akkor csatlakozik be a jobb kezünk, de ezzel csak fél kört írunk le. (Holdacska)

Ne feledjük, a bal kezünk folyamatosan a baba hasán van, a jobb kezünket, mivel csak fél kört írunk le, mindig elemeljük. Ezzel segíthetjük a gázok továbbjutását a belekben, mellyel így a kellemetlen panaszokat enyhíthetjük.

Pöckölés:

 1. Lépés: egyik kezünkből formázzunk kanalat.
 2. Lépés: a kanál formájú kezünket helyezzük rá a baba hasára.
 3. Lépés: a kanalat formázó kezünkön lévő ujjainkat a másik kezünkkel pöcköljük.
 4. Lépés: járjuk be a pici hasát kezünket pöckölve.

A pöckölés következtében létrejövő jótékony rezgések továbbítódnak a belek felé, melyeknek köszönhetően enyhülhet a hasfájás.

_dsc7213.jpg

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg, nyomj egy like-ot, látogass meg a Babagyúró weboldalon valamint további hasznos tartalomért kövess Facebookon és Instagramon. ;)

Ha nem csak babás tartalmak érdekelnek, akkor látogass meg a Thai Masszázs Neked blogon és Facebook, valamint Instagram oldalamon is. 

Forrás: http://napidoktor.hu, www.babagyuro.hu

Kép forrásai: http://www.developmentalscience.com, www.babagyuro.hu

Szólj hozzá!

BABAMASSZÁZS CSAK AKKOR KELL, HA GOND VAN. NEM?

2017. június 29. 22:27 - Babagyúró

Téveszmék nyomában

Ma beszélgettem egy kismamával, mielőtt elkezdtük volna a BBMM babamasszázs tanulást. Ő is elsajátított néhány masszázsformát, úgyhogy tisztában van annak jótékony hatásaival, ezért is szerette volna mindenképp megtanulni a babamassszázst és már gyermeke megszületése után azonnal alkalmazni. Mesélte, hogy egy ismerőse kérdezte tőle, hogy miért akarja megtanulni a babamasszázst, hiszen még meg sem született a baba és ráadásul minden jel arra utal, hogy egészséges is lesz, a masszázs pedig BETEGEK állapotjavítására szolgál. Nos, amint ezt elmesélte, tudtam, hogy Nektek is el kell meséljem és tisztáznom kell néhány dolgot.

_dsc7197.jpg

Például: 

 • a BBMM babamasszázs NEM CSAK elakadt mozgásfejlődéses babáknak tesz jót. Ez sajnos talán egy berögzült, örökölt téveszme, hogy csak akkor kell megoldást keresni, ha már a baj adott. NEM! A megelőzés mindennél fontosabb. Egy szervezetet egészségesen tartani sokkal könnyebb, mint egy beteget helyrehozni!!!
 • MINDENKINEK, felnőttnek és gyermeknek egyaránt szüksége van a masszázsra, mert erősíti az immunrendszert, oldja az elakadásokat, rugalmassá teszi a testet és a bőrt, kilazít, serkenti a nyirokkeringést, aktivizálja a szervezet öngyógyító mechanizmusait, felölt, relaxál, elűzi a stresszt és még sorolhatnám...
 • a BBMM babamasszázzsal közelebb kerülhetünk gyermekünkhöz, minőségi időt tölthetünk együtt, egymásra figyelve. Hiszen számukra nem a 10. „szuperjáték” lesz az élmény, amiből testileg, szellemileg, lelkileg építkezhet, hanem az az idő, melyet anyával és apával tölt.
 • az érintés nekik legalább ugyanolyan fontos, ha nem jobban, mint nekünk felnőtteknek, hiszen most érkeztek csak meg egy új, zajos, színes, nyitott, ismeretlen világba, ahol anya nincs vele minden pillanatban (hiszen már nincs a pocakban).
 • bátorság, bátorítás kell nekik, szeretet, melyet azon túl, hogy tápláljuk őket, az ölelés és a simogatás útján adhatunk át nekik. Ha érzik kezünk melegét, tudják, hogy biztonságban vannak.
 • megelőzhetjük vele az esetleges letapadásokat.
 • a megtanult masszázst pedig 8 éves koráig alkalmazhatjuk, aminek nem is tudom felsorolni számtalan előnyét.

_dsc7160.jpg

Szóval azt felejtsük el, hogy a masszázs csak a betegségek kezelésére való. A masszázs egy egészséges életmód fenntartásához nyújt lehetőséget. Igen, a meglévő problémákat is kezelhetjük vele, de ne úgy tekintsünk rá, hogy csak ez az egy funkciója létezik.

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg, nyomj egy like-ot, látogass meg a Babagyúró weboldalon valamint további hasznos tartalomért kövess Facebookon és Instagramon. ;)

Ha nem csak babás tartalmak érdekelnek, akkor látogass meg a Thai Masszázs Neked blogon és Facebook, valamint Instagram oldalamon is. 

 

Képek forrásai: www.babagyuro.hu

Szólj hozzá!