Babagyúró-Mamagyúró

Gondoskodó szeretet!

FEJLESZD KISBABÁD SZERETETTEL

2016. szeptember 28. 20:52 - Babagyúró

BBMM - Baranyi Bébi- és gyermekmasszázs Mozgás és Masszázsterápiák

Ezer és ezerféle babamasszázs közül választhatunk manapság. Igazság szerint mindegyik jó a maga nemében. Hiszen a masszázsnak sok esetben az érintés a lényege, valamint az, hogy kisbabánkra figyelve minőségi együttlétben lehessen részünk. Ezeknek a pici embereknek a legfontosabb, hogy biztonságban tudják magukat. Természetesen a legnagyobb nyugalmat a szülők körében érezhetik.

getty_rf_photo_of_parents_kissing_infant.jpgKép: www.webmd.com

Mégis, akkor miben más ez a babamasszázs?

Röviden: mindenben! :)

De nézzük kicsit hosszabban: A BBMM, azaz a Baranyi Bébi- és gyermekmasszázs Mozgás és Masszázsterápiák Baranyi Ágnes, a Magyarországi Thai Masszőrök Egyesület alapító elnökének mesterműve. Itt nem "csak" simogatásról beszélünk (félreértés ne essék, ahogy már fent említettem, minden érintés hasznos!), hanem olyan mozgásterápiáról is, amely végigköveti a gyermek fejlődési szakaszait. A babamasszázs során a masszőr (vagy az anyuka, apuka, aki végzi a masszázst) nem csak a thai masszázs fogásait alkalmazza, hanem ellenőrzi a gyermek szomatikus fejlődésének megfelelő ütemét is.

A módszer magában foglalja a nyugati orvostudomány, pszichológia, pedagógia legújabb ismeretanyagát valamint a 2550 éves keleti masszázskultúra hagyományait.  A babamasszázs folyamatához kapcsolódhat a testtájankénti mozgatás, figyelembe véve a baba mindenkori aktuális fejlettségi szintjét.

Baranyi Ágnes

baby.jpgKép: www.yoga4mothers.com

Fontosnak tartom, hogy beszéljünk arról, mit jelent az, amikor egy babának fejlesztésre van szüksége. Jelenleg durván tízből kilenc gyerekre rámondható, hogy fejlesztésre szorul. Például azért, mert még nem emeli a fejét a nagykönyvben leírtak szerint. Persze az aggódó szülő egyből rohan, hogy megoldást keressen és sokszor a lehető legerősebb módszereket javasolják nekik. Miért? Mert a védőnő azt ismeri, mert a barátoktól azt hallották, mert a média most azt kapta fel, mert divatos oda hordani a gyereket... Ez nem a szülő hibája, mert mindannyian a legjobbat akarják gyermeküknek és ez természetes. Ezért szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy nem mindenkinek kell ezekhez a módszerekhez folyamodniuk.

babymassage-20121227094317_jpg_q75_dx720y432u1r1gg_c--.jpgKép: www.kidspot.com.au

Ennek a masszázsnak pontosan az a lényege, hogy feltérképezze a baba esetleges lemaradásait és azokon szeretettel, figyelemmel, szakszerűen és kíméletesen segítsen. Ha nem emeli a fejét, nem forog, rossz a mászástechnikája, vagy épp csak hasfájós nem kell azonnal kétségbe esni. A masszázs mindennapos végzése például alvás előtt nyugodtan rutinná válhat. Ezzel a baba is rendszert kap és az éjszakák is nyugodtabbak lehetnek.

baby-sleeping.jpgKép: www.healthtoday.com

A babamasszázs oktatása során megtanítom azokat a fogásokat és vizsgálati szempontokat, amellyel a szülők szeretettel, minőségi együttléttel figyelhetik meg gyermekük fejlődését hónapról hónapra, illetve megakadályozhatják az esetleges fejlődésbeli lemaradásokat.

Természetesen nem minden esetben elegendő a masszázs, van, amikor komolyabb probléma esetén orvoshoz, gyógytornászhoz kell fordulnunk. Azonban akkor sem érdemes a masszázst elhanyagolni, hiszen jótékony kiegészítőként szolgál a gyógyulás folyamatában.

Minden más terápiával és orvosi kezeléssel összeegyeztethető, kiegészíti azok eredményeit, felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Kellemes hatásai révén kompenzálja más kezelések esetleges fájdalmas ingereit, eljárásait.

Baranyi Ágnes

maxresdefault_1.jpgKép: www.youtube.com

A módszer előnye, hogy bárki megtanulhatja, sőt, apukáknak kifejezetten ajánlott! A gyermek édesanyjához való kötődése ösztönös és feltétel nélküli, valamint a kezdetektől létezik. A baba szorosabb kötődést édesapjával megszületése után tud majd kialakítani. Ahhoz, hogy ez az összetartozás és kapcsolat bensőséges lehessen, a legjobb, ha minőségi, hasznos és szeretetteljes együttlétek során élik ezt meg. Ehhez kínál a masszázs tökéletes alkalmat.

dad-father-baby-quotes-860x280.jpgKép: www.thefreshquotes.com

Néhány pozitívum a teljesség igénye nélkül:

  • ruhában végezhető, nem kell hozzá olaj
  • bárhol és bármikor alkalmazható
  • kiegészítő terápiaként is megállja a helyét
  • alkalmazásával megelőzhetők a fejlődési elakadások
  • csillapítható vagy akár megszüntethető vele a hasfájás
  • nyugodt, kiegyensúlyozott lesz gyermekünk
  • segít időben leépíteni a primitív reflexeket
  • megelőzhetőek a tanulási nehézségek
  • serkenthető vele a létfontosságú szervek működése
  • segíti az izomtónus megfelelő fejlődését
  • 8 éves korig alkalmazható
  • és még sorolhatnám... :)

baby-laptop-computer.jpgKép: www.livescience.com

Ha további kérdésed lenne, írj nekem bátran a babagyuro@gmail.com email címre, örömmel válaszolok! :)

Ha tetszett a cikk, oszd meg, nyomj egy like-ot, látogass meg a Babagyúró weboldalon valamint további hasznos tartalomért kövess Facebookon és Instagramon. ;)

Ha nem csak babás tartalmak érdekelnek, akkor látogass meg a Thai Masszázs Neked blogon és Facebook, valamint Instagram oldalamon is. 

 

Forrás: www.thaimasszazs.eu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babagyuro.blog.hu/api/trackback/id/tr511750131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása