Babagyúró-Mamagyúró

Gondoskodó szeretet!

BABAMASSZÁZS CSAK AKKOR KELL, HA GOND VAN. NEM?

2017. június 29. 22:27 - Babagyúró

Téveszmék nyomában

Ma beszélgettem egy kismamával, mielőtt elkezdtük volna a BBMM babamasszázs tanulást. Ő is elsajátított néhány masszázsformát, úgyhogy tisztában van annak jótékony hatásaival, ezért is szerette volna mindenképp megtanulni a babamassszázst és már gyermeke megszületése után azonnal alkalmazni. Mesélte, hogy egy ismerőse kérdezte tőle, hogy miért akarja megtanulni a babamasszázst, hiszen még meg sem született a baba és ráadásul minden jel arra utal, hogy egészséges is lesz, a masszázs pedig BETEGEK állapotjavítására szolgál. Nos, amint ezt elmesélte, tudtam, hogy Nektek is el kell meséljem és tisztáznom kell néhány dolgot.

_dsc7197.jpg

Például: 

  • a BBMM babamasszázs NEM CSAK elakadt mozgásfejlődéses babáknak tesz jót. Ez sajnos talán egy berögzült, örökölt téveszme, hogy csak akkor kell megoldást keresni, ha már a baj adott. NEM! A megelőzés mindennél fontosabb. Egy szervezetet egészségesen tartani sokkal könnyebb, mint egy beteget helyrehozni!!!
  • MINDENKINEK, felnőttnek és gyermeknek egyaránt szüksége van a masszázsra, mert erősíti az immunrendszert, oldja az elakadásokat, rugalmassá teszi a testet és a bőrt, kilazít, serkenti a nyirokkeringést, aktivizálja a szervezet öngyógyító mechanizmusait, felölt, relaxál, elűzi a stresszt és még sorolhatnám...
  • a BBMM babamasszázzsal közelebb kerülhetünk gyermekünkhöz, minőségi időt tölthetünk együtt, egymásra figyelve. Hiszen számukra nem a 10. „szuperjáték” lesz az élmény, amiből testileg, szellemileg, lelkileg építkezhet, hanem az az idő, melyet anyával és apával tölt.
  • az érintés nekik legalább ugyanolyan fontos, ha nem jobban, mint nekünk felnőtteknek, hiszen most érkeztek csak meg egy új, zajos, színes, nyitott, ismeretlen világba, ahol anya nincs vele minden pillanatban (hiszen már nincs a pocakban).
  • bátorság, bátorítás kell nekik, szeretet, melyet azon túl, hogy tápláljuk őket, az ölelés és a simogatás útján adhatunk át nekik. Ha érzik kezünk melegét, tudják, hogy biztonságban vannak.
  • megelőzhetjük vele az esetleges letapadásokat.
  • a megtanult masszázst pedig 8 éves koráig alkalmazhatjuk, aminek nem is tudom felsorolni számtalan előnyét.

_dsc7160.jpg

Szóval azt felejtsük el, hogy a masszázs csak a betegségek kezelésére való. A masszázs egy egészséges életmód fenntartásához nyújt lehetőséget. Igen, a meglévő problémákat is kezelhetjük vele, de ne úgy tekintsünk rá, hogy csak ez az egy funkciója létezik.

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg, nyomj egy like-ot, látogass meg a Babagyúró weboldalon valamint további hasznos tartalomért kövess Facebookon és Instagramon. ;)

Ha nem csak babás tartalmak érdekelnek, akkor látogass meg a Thai Masszázs Neked blogon és Facebook, valamint Instagram oldalamon is. 

 

Képek forrásai: www.babagyuro.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babagyuro.blog.hu/api/trackback/id/tr2812630043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása