Babagyúró-Mamagyúró

Gondoskodó szeretet!

ŐSZI FELTÖLTŐDÉS

2016. szeptember 05. 21:27 - Babagyúró

Előzzük meg a testi-lelki betegségeket!

Örök téma az iskola és a tanévkezdés. Ez nem csak a gyermekek számára megterhelő, de a szülőknek is komoly próbatétel. A nyár a bőség hónapja. Eláraszt minket a finomabbnál finomabb és egészségesebb gyümölcsökkel, melyeket frissen hazai földről, a szerencsésebbek akár saját kertjükből szerezhetnek be. Ilyenkor feltöltődünk, nyaralunk, napozunk, D-vitamint gyűjtünk. Azonban sajnos bármennyit is próbálunk ezekből a természet adta csodákból elraktározni, szervezetünkből hamar kiürül. Különösképp a stressz hatására fokozódik felhasználásuk.

authum-leaf-widescreen-wallpaper-nice-background-f.jpgFotó: http://wallpapersrang.com

Mit tehetünk azért, hogy megőrizzük vitalitásunk az ősz és a tél közeledtével? Mozogjunk sokat, ha lehet a szabadban a friss levegőn. Kiránduljunk, az ősz különösen gyönyörű, ahogy színpompájával megörvendeztet bennünket. Az aranyló és vörösen izzó levelek kavalkádja személyes kedvencem. A levegő hűvösen friss, egészen mélyreható. Érdemes kihasználni. A mozgás az endorfintermelésen túl erősíti az immunrendszert, ellenállóbbá teszi szervezetünk a kórokozók és a stressz okozta káros hatások ellen. Jót tesz a keringésnek is.

trip-pond_2361255a-large.jpgFotó: http://www.telegraph.co.uk

Ezeket a hatásokat szintén elérhetjük a masszázs során. Beindítjuk a vérkeringést, aktivizáljuk az immunrendszert és a szervezet tartalékait, ami egyébként nagyon érdekesen nyilvánul meg egyeseknél. Például nálam az aromaolajos masszázs hatására olyan energiák szabadultak fel, amiről nem is sejtettem, hogy bennem van. Ugyanis meglehetősen fáradt és hajszolt időszakban voltam, mégis a szervezetem tartalékolt és a masszázs hatására egészen konkrétan egy hétig olyan vitalitásban volt részem, amiben még soha. Tudni kell, hogy én nagyon szeretek aludni, de ebben az egy hétben úgy éreztem, hogy szétvet az energia és az alvás csak időpocsékolás. Nagyon meglepett, mivel tíz óra alvás volt általában az alap nálam.

new-piktochart_15925477_d2f63a87c787bddba27c569202ff59fbb0664a3a.jpeg

Persze nem mindenkire hat így, sokakra inkább az alvás jellemző. (akár már masszázs közben is) Ez nem jelenti azt, hogy akkor nála nem működik, hanem egyszerűen a szervezetének arra van szüksége. Bízzunk magunkban, a testünk tudja mi kell neki és azt el is veszi: tehát ha kizsigereljük és túlhajszoljuk, akkor majd leállít minket és az sokkal hosszadalmasabb és küzdelmesebb felépülés lesz, mint ha azt megelőznénk!

an-amazing-natural-looking-place-to-relax-e1403552735403.jpgFotó: http://mturkforum.com

A testi vonatkozása a masszázs jótékony hatásának csak egy pozitív tényező. Ugyanis a léleknek is kifejezetten jót tesz. Az az egy óra elvonulás, kikapcsolódás, meditálás teljes feltöltődést biztosít. Kerekebbnek látjuk a dolgokat és újult (lelki)erővel tudunk szembenézni a mindennapokkal. Megelőzi a depressziót és határozottan javítja a hangulatot. Persze előfordult már, hogy valaki egyszer csak sírva fakadt, mert olyan érzelmeket szabadított fel benne a masszázs, de utána megkönnyebbülten, hálás szívvel távozott. Mindenki más, ezért mindenkire másképp hat a masszázs, azonban egy közös: a jótékony eredmény.

Éljünk vele, töltődjünk fel lelkileg, kapcsolódjunk ki, törődjünk egészségünkkel, mert senki más nem fog vele! És egy életünk van, hát éljük jól, egészségesen, boldogan!

Ha tetszett a cikk, oszd meg, nyomj egy like-ot, látogass meg a Babagyúró weboldalon valamint további hasznos tartalomért kövess Facebookon és Instagramon. ;)

Ha nem csak babás tartalmak érdekelnek, akkor látogass meg a Thai Masszázs Neked blogon és Facebook, valamint Instagram oldalamon is. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babagyuro.blog.hu/api/trackback/id/tr2911675859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása