Babagyúró-Mamagyúró

Gondoskodó szeretet!

A BABAMASSZÁZS CSAK BABÁKNAK VALÓ?

2017. február 17. 12:00 - Babagyúró

Avagy meddig lehet masszírozni?

A kérdés jó, a válasz nem olyan egyszerű. :) Vizsgáljuk meg közelebbről!

Azt mondják, hogy a gyermek első életéve a legmeghatározóbb. Ez kihat majd iskolás korára, akár felnőtt korára is. Amit mindig kiemelek és ezután is többször még elő fog jönni (mert tényleg számít!), az az, hogy nagyon fontos a gyermek fizikális és mentális fejlődése szempontjából, hogy a mozgásfejlődési szakaszokon helyes sorrendben haladjon végig. Mit jelent ez? A részletesség igénye nélkül: emelje a fejét, kezdjen el forogni, kússzon, üljön, másszon, járjon. A kúszás ne hátrafelé, hanem előre történjen. Mindkét kezét használja, ne csak az egyiket, tartsa a fejét ülésben, a mászása szabályos legyen stb.

884b1250-2418-4aed-aba8-e6e10307adc8-landscape_medium.jpgKép: https://www.zerotothree.org

Ezek a picurkák nagyon kreatívak, megoldják, ha valami nem épp a legszabályosabb. Azonban ez nem feltétlen jó. Meg kell nekik tanítani a helyes módot, mert később ebből problémáik adódhatnak. (pl. az iskolában írásbeli, szövegértési nehézségeik lehetnek) Ugyanis talán nem tudják még mindig elegen, hogy a szomatikus mozgás milyen rendkívüli hatással bír a gyermek agyi, mentális fejlődésére is. Ezért nagyon-nagyon fontos elkezdeni minél hamarabb a mozgásos tevékenységeket (torna) és a masszázst.

31cd50e18248e4591708cf110aa0ccaf.pngKép: www.pinterest.com

A módszer, amit alkalmazok a BBMM babamasszázs, amely a több ezer éves thai hagyományokat és a modern korai fejlesztést ötvözi. Nem csak megmasszírozom a csecsemőt, hanem ellenőrzöm mozgásfejlődését és megtanítom neki a helyes mozgásmintákat. Ezért nagyon fontos, hogy a lehető leghamarabb (születés után 1-2 héttel, amennyiben egészséges és ép idegrendszerű újszülöttről beszélünk) elkezdjük a masszázst. Egyrészt a baba is hozzászokik, mi több, rendkívül élvezi, másrészt ezzel már most elkezdhetjük a tudatos, egészségre és rendszerességre való nevelését. A módszer az első betöltött életévig tekinthető fejlesztőnek.

És mi van 1 éves kor után?

 ba65d3b2289aef24898c9c197632c712.jpgKép: https://hu.pinterest.com

Jó hír! Lehet folytatni! :) Ugyanis rendkívül jó hatással van a gyerekekre, ahogy a felnőttekre is (mármint a masszázs). A thai hagyományok szerint 8 éves koráig gyermek valaki, utána már a felnőttek számára is alkalmazandó masszázs ajánlott.

0-8-ig.pngKép: https://www.babagyuro.hu

Volt egy kis vendégem, akihez 2 hetes kora óta jártam. :) Neki volt egy 8 éves nővére, aki mindig figyelgette, hogy mi történik a tesóval. Egyszer aztán megkért, hogy rajta is mutassam meg, amit az "öcsin csinálok". Na, onnantól kezdve nem volt alkalom, hogy ne ajánlotta fel számomra a lehetőséget, hogy megmasszírozhatom. :) Ő akkor találkozott először a masszázzsal, de egyből ráérzett az ízére. ;)

boy-in-spa-2.jpgKép: http://photo.elsoar.com

Valójában csak szorgalmazni tudom, hogy minél többet masszírozzuk a gyerekeket. Egész nap ülnek az iskolában, cipelik a nehéz könyvekkel teli táskát, hát csoda, hogy fáj a hátuk? Persze, hogy nem. (Hiszen nekünk, felnőtteknek is fáj, pedig "csak az irodában ülünk" és még sok kilós hátizsákot sem kell cipelnünk.) A masszázzsal viszont nem csak a hátfájásuk enyhíthető, hanem teret adhatunk annak, hogy meghitt beszélgetések keretében elmondják a velük történt napi eseményeket. Könnyebben feldolgozzák a különböző helyzeteket, kipihentebbek, koncentráltabbak lehetnek az iskolában is. És nem is sejtjük, de közben fejlesztjük az élethez való hozzáállásukat és az immunrendszerüket is. Masszázzsal. Szeretettel.

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg, nyomj egy like-ot, látogass meg a Babagyúró weboldalon valamint további hasznos tartalomért kövess Facebookon és Instagramon. ;)

Ha nem csak babás tartalmak érdekelnek, akkor látogass meg a Thai Masszázs Neked blogon és Facebook, valamint Instagram oldalamon is. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babagyuro.blog.hu/api/trackback/id/tr8812266342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása