Babagyúró-Mamagyúró

Gondoskodó szeretet!

THAI KISMAMAMASSZÁZS

2016. augusztus 23. 13:38 - Babagyúró

A rosszullét nem kötelező!

Ahogy azt az előző bejegyzésben is írtam, a kismamák masszírozása sokáig tabu téma volt. Talán még mindig nincs a köztudatban, hogy a sokszor hátfájással járó várandósságra van természetes enyhülés, amely a babának és anyukájának egyaránt jó. Persze nem csak a hátfájós kismamáknak jár a masszázs, hanem természetesen azoknak is, akik csak egy kis kényeztetésre vágynak. :)

img_0555_1.JPG

De mit is kell tudnunk a thai kismamamasszázsról?

Az első 12 hétben nem javallott a masszázs, azonban utána egészen a 28. hétig kimondottan ajánlott! A masszázs során nem érintünk reflexpontokat, így a vérbőség okozása minimális, tehát a magzat teljes biztonságban van.

Fontos tudni, hogy a kismamák állapota speciális, így szakértelemmel és körültekintően szabad csak eljárni!

Ennek módja az alapos előzetes felmérés, mely információt ad a masszőr számára a várandósságot megelőző állapotról, illetve az azóta történt változásokról. Ez azért fontos, mert így célzottan, az adott személynek megfelelően tudja megtervezni a masszázs folyamatát. Hiszen mindannyian másak vagyunk, így fontos, hogy a lehető legjobban személyre szabott szolgáltatást tudjunk nyújtani, ezzel teljesen ráhangolódva vendégünkre.

maxresdefault.jpgKép: https://i.ytimg.com/vi/luRkeDCoxZ4/maxresdefault.jpg

A hátfájás mellett a leggyakrabban jelentkező probléma a visszér, mely sok esetben ilyenkor jelentkezik először. A vérkeringés frissítése jótékony hatással bírhat ebben az esetben is, tehát ez nem kizáró tényező. Azonban fontos figyelnünk rá, mert súlyos esetben ezeket a területeket kihagyjuk, vagy csak nagyon finom lenyomkodással nyugtatjuk. Abban az esetben, ha a terület éppen gyulladt állapotban van, semmiképp sem javallott annak masszírozása. Ettől függetlenül a test többi részét nyugodtan kezelhetjük.

s3_amazonaws_com_cme_public_images_www_livestrong_com_photos_demandstudios_com_getty_article_110_231_77280850_xs.jpgKép: http://www.livestrong.com/article/515658-pregnant-with-tingling-feet/

A várandósság időszakát a boldogság mellett számos tényező öleli körül, melyek kezelése nem elhanyagolható. Értem ezalatt a már említett esetleges fizikai kellemetlenségeket, fájdalmakat vagy lelki állapotokat. Sokszor csak úgy jól esne egy szeretetteljes érintés, vagy néhány perc csönd, elvonulás, nyugalom. A masszázs során relaxálhatunk, arra az 1 órára hátrahagyhatjuk a mindennapokat és csak magunkkal foglalkozhatunk.

Használjuk ki a lehetőséget és merjünk vele élni, mert csodálatos hatásait érdemes élvezni. De ne feledjük, mindenképp szakképzett masszőrt válasszunk, hiszen a saját és magzatunk egészségénél nincs fontosabb!

Szeretettel

Babagyúró-Mamagyúró

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg, nyomj egy like-ot, látogass meg a Babagyúró weboldalon valamint további hasznos tartalomért kövess Facebookon és Instagramon. ;)

Ha nem csak babás tartalmak érdekelnek, akkor látogass meg a Thai Masszázs Neked blogon és Facebook, valamint Instagram oldalamon is. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babagyuro.blog.hu/api/trackback/id/tr3510582070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása