Babagyúró-Mamagyúró

Gondoskodó szeretet!

MI TÖRTÉNIK A MASSZŐRNÉL?

2016. szeptember 15. 21:59 - Babagyúró

Ne túléljük, élvezzük! Avagy alapvető masszázsetikett

Többször találkoztam már azzal a helyzettel, hogy valaki szívesen ment volna masszázsra, azonban mégsem ment. Miért? Hát kifogás az volt: most épp nagyon hajszolt időszakot élek; jó lenne, de hát kinek van rá ideje, főleg gyerek mellett; jaj, igen, már akartalak hívni; tervezem, de mindig közbejön valami stb. Az esetek többségében viszont nem a fentiek voltak a valódi okok, hanem az a helyzet, hogy nem mertnek eljönni... Ijesztő dolog ez a masszázs! :) Bár a viccet félretéve, tényleg lehet az, hogy ha az ember nem tudja, hogy mi vár rá. Ha esetleg még nem volt ilyesmiben része, fogalma sincs hogy viselkedjen, mit vegyen fel, beszéljen vagy ne, ciki, ha elalszik vagy sem, milyen lesz, ha hozzáér egy idegen és hasonló aggályok. 

4dbf3375f13cdff7719d1408e8f07106.jpgKép: www.pinterest.com

Fontosnak tartom ezek tisztázását, mert sehol sem találkoztam még olyan írással, ahol ezeket a dilemmákat eloszlatnák. Úgyhogy úgy döntöttem itt az idő beszélni erről is, tabuk nélkül! :)

1. Mit vegyek fel a masszázshoz?

Ez attól is függ, hogy milyen masszázsról van szó. Thai generál masszázs esetén (ez egy szárazon, vagyis ruhában történő masszázs) mindenképp valami kényelmes öltözetet. Semmiképp sem kosztümöt harisnyával vagy farmert, inkább melegítőt, leggigs-et, rövid nadrágot. Fontos, hiszen kimozgatások lesznek a masszázs során és ehhez szükség van a könnyed öltözetre. De hát, hogy is lehetne lazítani egy szoros ruhában? :)

Amennyiben (aroma)olajos masszázsról beszélünk, más a helyzet. Ekkor csak fehérneműt viselünk. Hölgyek esetén még melltartó sincs, de nem kell aggódni, hiszen kapnak törölközőt takarásképp. Így a szégyenlősebb vendégeknek sem kell aggódniuk fedetlenségük miatt.

shopping-clothes.gifKép: www.trendcity.hu

2. Mi fog történni a masszázs során?

A masszőr feladata a masszázs menetének koordinálása. Fontos az előzetes felmérés. Én mindig kikérdezem a vendégeket, hogy van-e esetleg olyan problémájuk egészségügyi vonatkozásban, amiről feltétlenül tudnom kell. Ez nagyon fontos, hiszen

a jó masszőr egyénre szabja a masszázs menetét és az igényeknek megfelelően alakítja azt.

Egy aromaolajos masszázs esetén, kiváltképp kismamáknál, nagy hangsúlyt kell fektetnünk az esetleges allergiákra. Szerencsére mindenre van megoldás, hiszen bármilyen furcsán is hangzik, akár kókuszolajat, vagy napraforgóolajat is használhatunk masszázs során. De kismamák esetén szoktuk azt is javasolni, hogy hozza el azt a krémet, amit ő használ és biztos nem allergiás rá. A cél elérése érdekében rugalmasan kezeljük ezeket a dolgokat, hiszen minden ember más.

 

massage.jpgKép: www.fewellness.com

Nos, amit azért sejthetünk, hogy a masszőr mindenképp hozzánk fog érni. És elképzelhető, hogy az a masszőr idegen és először járunk nála. Ezt fontos átgondolnunk. Ahogy azt is, hogy kitől fogadunk szívesebben érintést: egy férfi vagy inkább egy nő társaságában tudjuk magunkat jobban elengedni? Ezek borzasztó fontos kérdések, hiszen, ha ezeket nem tudjuk magunkban tisztázni, akkor csak a feszengés marad. Úgy pedig semmi értelme.

3. Beszélgessek vagy maradjak csöndben?

Ahogy jól esik! Én általában nem kezdeményezek beszélgetést, főleg akkor nem, ha az illető először jár nálam. Nem azért, mert nem érdekel, hogy ki ő, s mi ő, hanem azért, mert kikapcsolódni jött hozzám. És ha ezt beszélgetéssel szeretné párosítani, akkor szívesen beszélgetek, azonban ha ő inkább egy csendes típus, egész nap nyüzsgés veszi körül és csak egy kis csöndre vágyik, akkor had kaphassa azt, amiért jött.

Tehát beszélgetni NEM KELL, de LEHET! :)

to-speak-or-not-to-speak-1-638.jpgKép: www.slideshare.net

4. Tök ciki, elaludtam, ne haragudj!

Úú, nehogy elnézést kérj! A legnagyobb elismerés, ha elalszik nálam a vendég! Ez azt jelenti, hogy teljesen képes volt kikapcsolni, ellazulni! Vagyis én mondok köszönetet a bizalomért! :)

let-sleeping-dogs-lie.jpgKép: www.belindapollard.com

5. Mi lesz masszázs után? Mit kell érezni?

Mindig elmondom, hogy a masszázs egy nagyon összetett dolog. Nem csak a testre, de a lélekre is hat. A test tartalékaitól függően más és más hatásokat tapasztalhatunk: van, aki teljesen energetizált lesz, felpörög, mások viszont ellazulnak, alszanak, elálmosodnak, bambulnak maguk elé (azaz "egysejtű módba" lépnek:). Attól függ, hogy kinek mit tartalékol a teste és épp mire van szüksége. Bízzunk magunkban, a szervezetünk mindent tud! Egy viszont közös, a nyirokkeringés, illetve a méregtelenítés folyamata élénkül. Tehát egységesen elmondható, hogy a szervezetre frissítően hat, így fontos, hogy sok vizet igyunk a masszázs után, támogatva ezt a folyamatot és a tisztulást. Ami a lelket illeti: bizony sok minden elindulhat egy masszázstól. Van, aki örömet érez és "repked", van, akit megszáll a nyugalom és van, akiből régen elnyomott érzelmek törnek elő. Érdekes kérdés, érdemes figyelni magunkat! Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, köszönöm, ha megtisztelsz vele és elmondod, hogy Nálad mit váltott ki! :)

ztsyva.jpgKép:wallpapersafari.com

Remélem, sikerült minden kényes kérdést megválaszolnom, ami esetleg felmerülhet és visszatarthat bárkit is a masszázstól! Amennyiben valakiben még maradtak kérdések, ne habozzon feltenni! ;)

A masszázs azért van, hogy feltöltsön bennünket testileg és lelkileg!

Hát ne túléljük, hanem élvezzük!

Ha tetszett a cikk, oszd meg, nyomj egy like-ot, látogass meg a Babagyúró weboldalon valamint további hasznos tartalomért kövess Facebookon és Instagramon. ;)

Ha nem csak babás tartalmak érdekelnek, akkor látogass meg a Thai Masszázs Neked blogon és Facebook, valamint Instagram oldalamon is. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babagyuro.blog.hu/api/trackback/id/tr6011706183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása